Dominik Humburger s drsným odkazom: Budem bojovať, až kým v tej klietke nezdochnem!

NETKY.SK • 27 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Dominik Humburger s drsným odkazom: Budem bojovať, až kým v tej klietke nezdochnem!

Český bojovník Dominik Humburger mieri do svojho prvého titulového zápasu o historicky prvého MMA šampióna organizácie Real Fight Aréna. Cesta k titulovému súboju viedla cez Abilaya Ibrayeva a Milana Ďatelinku, ktorého skalp získal aj jeho najbližší súper. Ním je Nenad Avramovič, ktorý ukázal svoju dominanciu predovšetkým na zemi.

slovakia

left justify in out

Duel Humburger vs. Avramovič je vypísaný na 5x5 minút o šampióna strednej váhy a uzavrie turnaj RFA 11 v Bratislave. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.


Striedavé štarty v KSW a ambície ísť ešte vyššie

V mnohých ohľadoch je poľská KSW najlepšou organizáciou v Európe. Práve preto sa RFA rozhodla niektorých bojovníkov pravidelne púšťať aj na galavečery poľskej organizácie. Jedným z prvých bol Dominik Humburger, ktorý v KSW nastúpil doposiaľ dvakrát. Vojak z povolania zvíťazil v oboch dueloch, pričom favorizovaného Borysa Borkowského aj tvrdo ukončil na TKO.

 

img

 

Na historicky prvom turnaji KSW v Českej republike v hlavnom predzápase porazil na body Brazílčana Buena a upravil svoje skóre na 6-0. Po odchode Roberta Soldiča do ONE Championship je v súčasnosti cesta k titulu pomerne reálna, no v najbližšej dobe má Humburger iné plány: „Myslím si, že na titul KSW mám ešte čas. Teraz mám pred sebou iné úlohy, ktoré potrebujem splniť,“ povedal pred šampiónskym duelom s Avramovičom.

 

Humburger je aktuálne najlepšie postaveným českým alebo slovenským bojovníkom naprieč všetkými váhami, ktorý ešte nespoznal premožiteľa. Práve po takýchto bojovníkoch prahne UFC, ktoré patrí medzi dlhodobé plány reprezentanta MMA Liberec. „Chcem sa dostať čo najvyššie a najvyššie je UFC,“ načrtol, kam chce uberať svoju kariéru.

 

Profesionálny vojak proti Srbskému Samurajovi

Ešte predtým, ako Humburger začne koketovať s prestížnymi svetovými organizáciami, ho čaká náročný duel s Nenadom Avramovičom, ktorý vystupuje pod prezývkou Srbský Samuraj. „Nemôžem podceniť jeho fyzickú pripravenosť. Má skúsenosti a dobrú kontrolu na zemi, a preto si myslím, že ma bude chcieť ťahať po zemi a vyčerpať ma. To ale ešte nevie, že by ma mohol ťahať 10 kôl po zemi, a bojovať budem stále, až kým nezdochnem,“ vyhlásil odhodlaný vojak z povolania.

 

img

 

Mnohí neporazení bojovníci doplatili na to, že nula na konte ich prehier im zväzovala ruky a neboli v zápase naplno uvoľnení. To ale nie je prípad Humburgera, ktorý sa podobnými vecami vôbec nezapodieva. „Týmto sa nechcem stresovať, ale urobím maximum pre to, aby tá nula tam zostala,“ sľubuje pred RFA 11.

 

Cesta k víťazstvu podľa oboch bojovníkov bude presadiť si svoju hru a eliminovať najväčšie súperove prednosti. „Budem robiť to, čo viem. Myslím si, že toho viem dosť na to, aby som ho porazil a vzal si svoj prvý opasok,“ predpovedá Humburger. To, či sa mu to naozaj podarí, sa však dozvieme až 10. júna v Bratislave na RFA 11. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona