Dominik Hrbatý sa stal novým kapitánom slovenského daviscupového tímu, vo voľbe zdolal Kučeru

NETKY.SK • 24 November 2017, 16:45 • 2 min
Dominik Hrbatý sa stal novým kapitánom slovenského daviscupového tímu, vo voľbe zdolal Kučeru

Bratislava - Dominik Hrbatý sa stal novým kapitánom slovenského daviscupového tímu. Finalista MS tenisových družstiev z roku 2005 nahradí Miloslava Mečířa, ktorý zo zdravotných dôvodov nebude pokračovať vo funkcii.

slovakia

left justify in out

Hrbatý dostal na piatkovom zasadnutí výkonného výboru Slovenského tenisového zväzu viac hlasov ako druhý kandidát Karol Kučera. Debut v úlohe šéfa daviscupovej lavičky zažije v apríli 2018 v bratislavskom NTC v dueli 2. kola 1. skupiny euro-afickej zóny proti Bosne a Hercegovine.

 

Mečíř bol doteraz jediný kapitán daviscupového tímu v ére samostatnosti. Olympijský víťaz zo Soulu 1988 na tomto poste skončil po dlhých 24 rokoch.

 

Hrbatý je v Davis Cupe slovenským rekordérom. Za 14 rokov nastúpil v 26 stretnutiach a odohral 58 zápasov, z nich 33 vyhral. V roku 2005 bol lídrom tímu, ktorý to dotiahol až do finále bojov o "šalátovú misu".

 

V súboji proti Chorvátsku zdolal Maria Ančiča i Ivana Ljubičiča, Slováci však napokon prehrali 2:3. V prestížnej súťaži získal skalpy bývalých svetových jednotiek Brazílčana Gustava Kuertena, Američana Andyho Roddicka či Rusov Jevgenija Kafeľnikova a Marata Safina.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies