Dominik Graňák s odborníkmi vytvoria Hangair

NETKY.SK • 2 Február 2015, 11:34 • 2 min
Dominik Graňák s odborníkmi vytvoria Hangair

BRATISLAVA - Hokejový obranca Dominik Graňák spojil svojho športového ducha s manažérskymi schopnosťami brata Adama a spolu s ďalšími odborníkmi z oblasti športu vytvoria do konca roka unikátny projekt akadémie extrémnych športov.

slovakia

left justify in out

Cieľom projektu Hangair, ktorý vyrastie na starom športovom letisku v bratislavských Vajnoroch, je pomôcť zlepšiť úroveň športu na Slovensku. Vznikne nové technické zázemie pre rozvoj pohybu v adrenalínových športoch - snoubordingu, akrobatickom lyžovaní, skatebordingu, bikrose či wakebordingu. Pomocou netradičných cvičísk, ale aj tradičných gymnastických prvkov hala poskytne aj služby pre klasické športy. Do projektu sú ako poradcovia zainteresovaní aj športový gymnasta Samuel Piasecký, wakebordista Milan Purdeš či snoubordistka Barbora Števulová. Novú halu chcú otvoriť do konca roka 2015.

 

"Chalani okolo brata Adama ma oslovili s nápadom asi pred dvoma rokmi. Nemal som vtedy ešte ani predstavu, ako by to malo vyzerať. Oni už mali vytvorený základ projektu, ktorý sa mi zapáčil," uviedol Dominik Graňák, ktorý si dáva pri extrémnych športoch pozor na zranenia a venuje sa im menej. "Sú mi však blízke a páčia sa mi," hovorí obranca švajčiarskeho Fribourgu. 

 

Hangair má rozlohu 2810 metrov štvorcových. Hala bude kapacitne plánovaná na maximálne vyťaženie športovej časti pre 70 ľudí. Hangair bude rozdelený do troch častí. V gymnastickej časti nebudú chýbať prostné, Airtrack s foampitom (bazén naplnený penovými kockami) a trampolíny. V druhej časti budú tri umelé skoky s rôznou náročnosťou, na dvoch bude umelý povrch Snowflex, ktorý má vlastnosti prírodného snehu. Tretí bude mať umelý tvrdý povrch pre skatebordy, BMX, korčule, kolobežky. Nechýba umelý svah so šírkou 6 m a dĺžkou 19,5 m so sklonom 13 stupňov. Tretia časť haly patrí rôznym profilom skatebordových prekážok a lezeckej stene. 

 

"Nie sme tí, ktorí by to celé vymysleli. Prvá hala vznikla v Amerike, v Európe bola v Laaxe vo Švajčiarsku. Ďalšie dve sú vo Fínsku a jedna v Andorre. V regióne strednej Európy by mala byť naša hala prvá. Športovci by v nej mali dostať servis, ktorý si zaslúžia. Nemá to byť miesto, kam by sme chodili iba trénovať. Má to byť aj priestor pre komunitu ľudí z extrémnych športov, aby sa mali kde stretávať," uviedol Adam Graňák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona