Dominik Dommo Gajdošech predstavuje pieseň Môžeš to urobiť ty, klip nakrúcal v kostole!

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 12:52 • 2 min
Dominik Dommo Gajdošech predstavuje pieseň Môžeš to urobiť ty, klip nakrúcal v kostole!

Spevák a skladateľ Dominik Dommo Gajdošech žije hudbou od detstva. Zakladateľ skupiny The Cellmates predstavuje ďalšiu sólovú pieseň s názvom Môžeš to urobiť ty. Autorom hudby k novinke je talentovaný Dommo a text napísala jeho kamarátka Vrana Marianna. V rytmickej skladbe použil Dommo husle, na ktoré zahral Lukáš Michálik. Pozrite si klip Môžeš to urobiť ty, ktorý sa odohráva v kostole v Rusovciach a zatancovali si v ňom dvaja profesionálni tanečníci.

slovakia

left justify in out

Proces tvorby a prípravy piesne Môžeš to urobiť ty prechádzal viacerými fázami. V novom singli má premiéru huslista Lukáš Michálik, práve husle skvele zapadli do celkovej atmosféry skladby.

 

S Lukášom sme už stihli spolu odohrať aj koncert a myslím si, že husle sa veľmi hodia do mojich piesní. Na skladbe mi s rozpísaním vokálov veľmi pomohla zbormajsterka Bohdana Liashko. Bohdana vyštudovala VŠMU v Bratislave, ale pochádza z Ukrajiny, kde má zborový spev veľkú tradíciu a pekne spracované viachlasy dokážu melódii pridať ďalší rozmer,“ prezradil Dominik Dommo Gajdošech.

 

Môžeš to urobiť ty je ďalšou piesňou z pripravovaného EPčka, ktoré Dommo vydá už čoskoro. Producentsky novinku opäť zastrešil známy hudobný producent Adam Kuruc.

 

Každou ďalšou spoločnou skladbou sa lepšie spoznávame a naša práca je tým efektívnejšia a verím, že aj stále lepšia. Adam je často v zahraničí, objednávajú si ho umelci prakticky z celého sveta a preto sa veľmi teším, že som s ním mohol opäť pracovať. Pre mňa osobne je veľmi zaujímavé sledovať pesničku od jej zloženia, cez prácu v štúdiu, natočenie klipu a nakoniec jej cesta k ľudom, kedy si už pieseň začína žiť svojím vlastným životom. Mám pocit, že pieseň už poznám, ale nový rozmer, aký jej dali v klipe režisérka, herci a tanečníci nakoniec prekvapí aj mňa,“ vyznal sa Dommo.

 

Videoklip k piesni sa nakrúcal v krásnych priestoroch novozrekonštruovaného kostolíka svätého Víta v Bratislave v Rusovciach, ktorý je v zozname národných kultúrnych pamiatok.

 

img

 

Ďakujem miestnemu pánovi farárovi a prevádzke Sankt Vitus Kaffee, že nám to umožnili. V súčasnosti kostol slúži ako kultúrne a spoločenské centrum s kaviarňou. Pôvod tohto kostola dokonca siaha do neskorého rímskeho obdobia a môcť tam zachytiť atmosféru piesne bol veľký zážitok,“ ďakuje spevák a gitarista.

Kameru a strih klipu Môžeš to urobiť ty má na konte Michal Kačka z Punč Production. Réžie sa ujala Katarína Nogeová.

 

Od začiatku som mal pri tejto piesni predstavu tanečného páru, ktorý by vizuálne vyrozprával príbeh piesne. Vďaka režisérke klipu Katke Nogeovej tento môj sen nadobudol konkrétnu podobu. Hlavnou postavou v klipe je Nikoleta Kupčíková, vyštudovaná muzikálová herečka, ktorú môžete poznať z muzikálov Jána Ďurovčíka, zo Slovenského národného divadla a menší poslucháči aj ako hviezdu známej dvojice Paci Pac. Tanečným partnerom jej bol herec a tanečník Tomáš Bognár,“ uzatvára Dommo.

 

Spevák a skladateľ Dominik Gajdošech s hudbou vyrastal od detstva, pochádza totiž z muzikantskej rodiny. Je zakladateľom kapely The Cellmates, s ktorou odohral stovky koncertov doma i v zahraničí. Možeš to urobit ty je v poradí tretím sólovým singlom Domma. Pieseň je súčasťou debutového EPčka, ktoré vyjde v tomto roku.

https://www.dommo.sk
https://www.facebook.com/dommoofficial

https://www.instagram.com/dommoofficial/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona