Domingo pokračuje v tradícii, vystúpi v predvečer finále MS

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 16:29 • 2 min
Domingo pokračuje v tradícii, vystúpi v predvečer finále MS

BRAZÍLIA - Španielsky tenor Plácido Domingo pokračuje v tradícii koncertov pred finálovými zápasmi futbalových majstrovstiev sveta a 11. júla by mal vystúpiť v HSBC Arene v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný Španiel by mal termín koncertu oficiálne oznámiť ešte v stredu, pre AP to potvrdil anonymný zdroj zo spevákovej blízkosti.

 

V predvečer finále, ktoré bude na štadióne Maracana v Riu, by mali spoločne s Plácidom Domingom vystúpiť aj klavirista Lang Lang, sopranistka Ana María Martínez a brazílsky národný symfonický orchester. Domingo chodí na svetové šampionáty pravidelne od roku 1974, k MS 1982 naspieval aj skladbu El Mundial. 

 

Prvý raz v predvečer finále šampionátu vystupoval spoločne s Lucianom Pavarottim a Josém Carrerasom v Ríme v roku 1990, o štyri roky neskôr sa tenori vrátili v Los Angeles, potom spievali na Marsových poliach pod Eiffelovou vežou v Paríži 1998 a v roku 2002 v japonskej Jokohame. Počas koncertu v Berlíne pred MS 2006 Dominga doplnili Anna Netrebko a Rolando Villazon. Pred štyrmi rokmi síce nemal koncert pred finále v Johannesburgu, pretože vystupoval v opere v Londýne, na záverečnom zápase o titul medzi Španielskom a Holandskom však nechýbal a s krajanmi oslavoval titul majstrov sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies