Dominantný Fidesz v Maďarsku stráca preferencie, Jobbik si polepšil

NETKY.SK • 7 December 2016, 17:03 • 2 min
Dominantný Fidesz v Maďarsku stráca preferencie, Jobbik si polepšil

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz zaznamenala mierny pokles preferencií, v novembri by ju volilo 29 percent Maďarov. Stále si však udržiava výrazné vedenie pred opozičnými stranami, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu maďarského inštitútu Republikon.

slovakia

left justify in out

Súčasný vládny blok Fidesz-KDNP by chcelo vidieť vo vláde aj v ďalšom volebnom období 47 percent voličov, ich počet však oproti októbrovému prieskumu poklesol o sedem percent. Ľavicovo-liberálnu koalíciu by si želalo 28 percent a vládu ultrapravicového Jobbiku by preferovalo 20 percent Maďarov.

 

Jobbik si mierne polepšil a v uvedenom mesiaci mu vyjadrilo podporu 13 percent respondentov. Maďarská socialistická strana (MSZP) stagnuje na deviatich percentách, po tri percentá získali Demokratická koalícia (DK) a ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP). Stranu Együtt (Spolu) by v uplynulom mesiaci volili dve percentá opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies