Domenech kritizuje: Veľké peniaze kazia futbal

NETKY.SK • 26 September 2013, 17:00 • 2 min
Domenech kritizuje: Veľké peniaze kazia futbal

PARÍŽ - Niekdajší tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Raymond Domenech vyhlásil, že za najväčšie negatívum dnešného futbalu vidí veľké množstvo peňazí, ktoré sa v ňom točí.

slovakia

left justify in out

"Hráči teraz zarábajú astronomické sumy. Vo väčšine prípadov párkrát dobre kopnú do lopty a v momente im ponúknu štedrý kontrakt. Hráči z generácie Zinedina Zidana museli vynaložiť niekoľkonásobne viac úsilia, kým si takéto peniaze zaslúžili. Nie všetci mladíci sa totiž dokázali správne vyrovnať s rýchlym nárastom peňazí na bankovom konte a popularitou," vyhlásil Domenech pre poľský portál fakt.pl.

Mnohými milovaný, ale aj zatracovaný Domenech momentálne pracuje zväčša ako spolukomentáror a expert pri televíznych prenosoch a venuje sa aj mládeži. "Už ma nebaví veľký futbal. Rozhodol som sa naďalej fungovať vo futbale, ale z inej strany - tej menej skazenej. Každú stredu trénujem malých žiačikov vo veku 10-11 rokov. Je to veľká zábava a napĺňa ma to," doplnil Domenech.

Šesťdesiatjedenročný rodák z Lyonu bol trénerom Francúzska v rokoch 2004 - 2010 a s krajinou galského kohúta získal striebro na MS 2006 v Nemecku. Vo funkcii kouča národného tímu skončil po MS 2010 v JAR, kde Francúzi nepostúpili zo základnej A-skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies