Dombrovskis: Odkladanie dohody s Gréckom a veriteľmi poškodí všetkých

NETKY.SK • 16 Február 2017, 13:57 • 2 min
Dombrovskis: Odkladanie dohody s Gréckom a veriteľmi poškodí všetkých

ATÉNY/BRUSEL - Odkladanie dohody medzi Gréckom a veriteľmi o záchrannom programe zvyšuje náklady všetkým zúčastneným stranám, nielen Aténam, varoval podpredseda Európskej komisie (EK) Valdis Dombrovskis.

slovakia

left justify in out

Veritelia sú podľa neho tlačení k tomu, aby tvrdo pracovali a snažili sa vyriešiť všetky sporné otázky. Druhou alternatívou je totiž návrat k neistote, ktorá je nebezpečná, povedal Dombrovskis v rozhovore pre grécky portál euro2day.gr. "Voľba je jasná."

 

Gréckej ekonomike sa darí lepšie, než sa očakávalo. Tento rok by mali Atény dosiahnuť primárny prebytok vo výške 1,75 % hrubého domáceho produktu (HDP), uviedol Dombrovskis. Dodal, že aktuálne existujú dôvody pre mierny optimizmus. Medzinárodný menový fond (MMF) je podľa neho pri posudzovaní situácie Grécka "príliš pesimistický".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona