Domáci na Nemeckom pohári s dvomi legionármi a cieľom obhájiť titul

NETKY.SK • 30 Október 2013, 16:18 • 2 min
Domáci na Nemeckom pohári s dvomi legionármi a cieľom obhájiť titul

MNÍCHOV - Dvaja legionári a jediný nováčik figurujú v 27-člennej nominácii nemeckej hokejovej reprezentácie na blížiaci sa Nemecký pohár v Mníchove, na ktorom bude od 8. do 10. novembra štartovať aj Slovensko.

slovakia

left justify in out

Tréner Nemecka sa v snahe o obhajobu vlaňajšieho triumfu bude spoliehať aj na dvoch hráčov zo zahraničných súťaží - Felixa Schütza z tímu KHL Admiral Vladivostok a Justina Kruegera zo švajčiarskeho Bernu. Prvýkrát dostal pozvánku do národného tímu naturalizovaný Kanaďan Daryl Boyle z Augsburgu.

Vo výbere chýba trio skúsených reprezentantov Thomas Greilinger (Ingolstadt), John Tripp (Kolín) a Patrick Reimer (Norimberg), figuruje v ňom ale až 18 hráčov z májového svetového šampionátu vo Švédsku a Fínsku. "Chceme nadviazať na výkony z posledných MS. Cieľom je Nemecký pohár opäť vyhrať," zdôraznil kouč Cortina. Jediným nováčikom v národnom tíme je kanadský rodák s nemeckým občianstvom Boyle. "Veľmi sa teším z nominácie a pokúsim sa za ňu odmeniť dobrými výkonmi," uviedol pre oficiálnu stránku Nemeckého hokejového zväzu. Okrem Nemcov s Slovákov sa na turnaji, ktorý sa koná na mníchovskom Olympijskom štadióne, predstavia aj výbery Švajčiarska a USA.

Nominácia Nemecka na Nemecký pohár:

brankári: Danny aus den Birken (Kölner Haie), Dennis Endras (Adler Mannheim), Dimitri Pätzold (Schwenninger Wild Wings)
obrancovia: - Torsten Ankert, Moritz Müller (obaja Kölner Haie), Jens Baxmann, Frank Hördler (obaja Eisbären Berlín), Nikolai Goc, Denis Reul (Mannheim), Daryl Boyle (Augsburg Panthers), Benedikt Kohl (Wolfsburg), Justin Krueger (Bern/Švajč.), Benedikt Schopper (ERC Ingolstadt)
útočníci: Alexander Barta, Ulrich Maurer, Yannick Seidenberg (všetci EHC Mníchov), Marcus Kink, Frank Mauer, Christoph Ullmann (všetci Mannheim), Garret Festerling, David Wolf (obaja Hambuerg Freezers), Patrick Hager (ERC Ingolstadt), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine), Andre Rankel (Berlín), Felix Schütz (Admiral Vladivostok/KHL, Rus.), Alexander Weiss (Kolín), Michael Wolf (Iserlohn Roosters)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona