Domáci miláčikovia musia byť pred odchodom na dovolenku zaočkovaní

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 22:58 • 2 min
Domáci miláčikovia musia byť pred odchodom na dovolenku zaočkovaní

Domáci miláčikovia musia byť pred odchodom na dovolenku zaočkovaní - Radíme Cestovatelia nemusia nechať svojich domácich miláčikov počas dovolenky doma. V rámci Európskej únie (EÚ) môžu cestovať s nimi.

slovakia

left justify in out

img

Cestovatelia nemusia nechať svojich domácich miláčikov počas dovolenky doma. V rámci Európskej únie (EÚ) môžu cestovať s nimi. Mali by však pamätať na to, že zviera musí mať vo svojom pase zapísané platné očkovanie proti besnote.
      Pri ceste do Írska, Fínska, na Maltu alebo do Spojeného kráľovstva je to trošku komplikovanejšie. Domáce zviera sa musí podrobiť aj ošetreniu proti parazitom. Tieto pravidlá sa vzťahujú len na psov, mačky a fretky.
      V prípade šteniat alebo mačiatok či ktorýchkoľvek iných druhov domácich zvierat je lepšie overiť si špecifické podmienky, ktoré stanovuje vybraná dovolenková destinácia pokiaľ ide o cestovanie so spoločenským zvieraťom. Informácie môžu cestovatelia získať prostredníctvom príslušných orgánov danej krajiny.
      Okrem očkovania proti besnote sa môže v závislosti od konkrétnej dovolenkovej destinácie vyžadovať, aby sa zviera podrobilo testom a počkalo tri mesiace, než vstúpi do EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies