Domáca medová maska

NETKY.SK • 3 November 2015, 11:00 • 2 min
Domáca medová maska

BRATISLAVA - Máte zničené vlasy? Vysušenú pokožku? Unavenú pleť? Vyrobte si domáce masky a to nielen na tvár, ale aj na vlasy a ruky. Proste sa pred zimou kompletne zrelaxujte. Ingrediencie nájdete doma medzi zásobami v kuchyni. Hlavnou prísadou je med.

slovakia

left justify in out

A prečo práve med? Pretože vám dodá energiu a pozitívne ovplyvní krvný obeh. Navyše sa hodí pre každý typ pleti. Dajte sa teda do toho s nami, tu máte recepty ako si domácu medovú masku vyrobiť:

 

Ruky

Budete potrebovať niekoľko pomletých mandlí, lyžičku medu, lyžičku mlieka a surový žĺtok. To všetko zmiešate dohromady a pridáte kvapku citrónu. Potom si zmesou potrite ruky a nezabudnite ani na nechty. Na ruky si natiahnite bavlnené rukavice a nechajte masku cez noc pôsobiť. Uvidíte, že ráno po umytí budete mať ruky krásne hebké a nechty silné.

 

Vlasy

Vlasy bez lesku: Rozmixujte alebo roztlačte jeden banán a zmiešajte ho s medom a olejom. Potom masku aplikujte na vlasy a po pol hodine zmyte. Vlasy získajú stratený lesk.

 

Pre mastné vlasy: Lyžičku medu zmiešajte s bielym jogurtom a pred tým, než si vlasy umyjete si doprajte pätnásťminútovú relaxáciu.

 

Pre suché vlasy: Dve lyžičky medu zamiešajte do rozšľahaného avokáda a pridajte lyžičku mandľového oleja. Po dvadsiatich minútach opláchnite.

 

Pleť
Na suchú pokožku: Zmes jednej lyžice medu, jednej lyžice oleja, lyžice jogurtu a žĺtka vám kožu príjemne zvláčni. Masku môžete naniesť nielen na tvár, ale aj na celé telo a necháť štvrť hodiny pôsobiť.

 

Na mastnú pleť: Zmiešajte jednu lyžicu medu s roztlačenými jahodami, bielkom a citrónovou šťavou. Naneste na tvár a po dvadsiatich minútach opláchnite.

 

Náš tip: Med má antibakteriálne účinky, takže pomáha v boji proti akné. Ak máte teda problémy s pleťou, aplikujte ho čo najčastejšie. Kúpte si ale kvalitný med, rozhodne nie žiadne náhrady.

 

Pery

Vyrobte si z lyžičky oleja, z lyžičky medu a pár kvapiek citróna masku aj na pery. Zmesou pery pomažte a nechajte ju pokojne pôsobiť cez noc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona