Dom, v ktorom vyrastala Janis Joplin je na predaj

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 09:51 • 2 min
Dom, v ktorom vyrastala Janis Joplin je na predaj

LOS ANGELES - Dom, v ktorom vyrastala zosnulá americká speváčka Janis Joplin, je na predaj za 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 440-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Nehnuteľnosť s rozlohou približne 140 metrov štvorcových sa nachádza v speváčkinom rodnom meste Port Arthur v Texase. Súčasní majitelia, ktorí si neželajú zverejniť svoju identitu, dom ohradili, aby tak zabránili prípadnému vlámaniu. Ako prezradila realitná agentka Diane Fernandez, miesto, kde legendárna speváčka bývala v 50. rokoch minulého storočia, už navštívili aj fanúšikovia a fanúšičky z Európy či Austrálie, pričom niektorí z nich ponúkli aj dvetisíc dolárov za prenocovanie na podlahe v niekdajšej hudobníčkinej spálni, čo však majitelia odmietli. Sarah Bellian z Museum of the Gulf Coast uviedla, že v dome sa nachádzajú aj vlastnoručne vyryté mená Joplin a jej sestry.


Janis Joplin pôsobila na hudobnej scéne od roku 1962 do svojej smrti v októbri 1970, keď sa vo veku 27 rokov predávkovala heroínom. Počas svojej krátkej kariéry nahrala štyri štúdiové albumy, z ktorých najoceňovanejší s názvom Pearl vyšiel v januári 1971. Prestížny magazín Rolling Stone ju v roku 2004 zaradil na 46. miesto v rebríčku 100 najvplyvnejších hudobníkov všetkých čias. V roku 2008 jej prisúdil 28. priečku v rebríčku najlepších spevákov v dejinách. Speváčku, ktorá má na konte hity ako Me and Bobby McGee, Cry Baby, Piece of My Heart, Ball and Chain, Move Over, Mercedes Benz alebo Summertime, uviedli v roku 1995 do Rock'n'rollovej siene slávy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies