Dom, v ktorom vyrastal Kurt Cobain, je opäť na predaj

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 12:49 • 2 min
Dom, v ktorom vyrastal Kurt Cobain, je opäť na predaj

ABERDEEN - Dom, v ktorom vyrastal zosnulý líder už nefungujúcej americkej kapely Nirvana Kurt Cobain, je opäť na predaj. Za stavbu v meste Aberdeen v štáte Washington žiadajú príbuzní 400-tisíc amerických dolárov (v prepočte 360-tisíc eur). Obydlie, ktoré v sebe ukrýva štyri spálne a jednu kúpeľňu, bolo na predaj už v roku 2013 za 500-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Cobain žil v dome od dvoch do deviatich rokov života. Neskôr sa doň opäť nasťahoval a žil v ňom štyri roky, kým dovŕšil 20 rokov. V jeho izbe sa na stenách stále nachádzajú logá kapiel Iron Maiden a Led Zeppelin, ktoré namaľoval. Nechýbajú ani diery v stenách, ktoré urobil päsťou.

 

O budovu vlani prejavila záujem jedna z fanúšičiek hudobníka. Jaime Dunkle chcela z nehnuteľnosti urobiť múzeum, a tak na webstránke www.gofundme.com založila zbierku, prostredníctvom ktorej plánovala vyzbierať 700-tisíc dolárov (v prepočte približne 630-tisíc eur). K dnešnému dňu sa jej však podarilo dosiahnuť len sumu približne 2200 dolárov.

 

Nirvana vznikla v roku 1987 a debutovala albumom Bleach (1989). Najslávnejšiu zostavu kapely tvorili spolu s Cobainom basgitarista Krist Novoselic a bubeník David Grohl, ktorý s formáciou nahral aj legendárny album Nevermind (1991). Štúdiovka zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona s názvom Dangerous (1991) a pochádzajú z nej hity ako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom či Polly. Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994). Vlani ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies