Dom v ktorom vyrastal Kurt Cobain, je na predaj

NETKY.SK • 26 September 2013, 10:59 • 2 min
Dom v ktorom vyrastal Kurt Cobain, je na predaj

BRATISLAVA - Príbuzní zosnulého frontmana americkej kapely Nirvana Kurta Cobaina predávajú dom, v ktorom spevák vyrastal. Za nehnuteľnosť v meste Aberdeen v štáte Washington chcú 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 370-tisíc eur), hoci jeho trhová hodnota je iba 66 990 dolárov (zhruba 49 600 eur).

slovakia

left justify in out

Cobainovci kúpili dom v roku 1969, keď mal Kurt dva roky. Žili v ňom nasledujúcich sedem rokov, kým sa jeho rodičia nerozviedli. Neskôr, keď mal 17 až 20 rokov, v ňom znova býval so svojou matkou. Ako uviedla spevákova sestra Kim, nový majiteľ získa aj matrac, na ktorom Cobain spával ako tínedžer. "Rozhodli sme sa predať tento dom, hoci z toho máme zmiešané pocity, pretože sme ho všetci milovali a máme naň množstvo krásnych spomienok. Naša rodina však už nežije v štáte Washington, a preto máme pocit, že je načase ho opustiť. Boli by sme však radi, keby z neho vzniklo múzeum," uviedla Kim Cobain. 

Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov, pričom podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou. Jeho telo našiel elektrikár, ktorý do domu prišiel namontovať alarm. Pitva ukázala, že Cobain mal v tele aj veľké množstvo heroínu. Ľavoruký multiinštrumentalista a spevák zanechal list na rozlúčku, v ktorom napísal, že "je lepšie zhorieť ako vyhasnúť“. V nedeľu 10. apríla 1994 z neho pred viac ako sedemtisícovým smútiacim davom v Seattli čítala vdova Courtney Love. Cobainovo telo spopolnili a jeho zostatky rozptýlili do rieky Wishkah. Z manželstva s Love má Cobain dcéru Frances Bean Cobain. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies