Dom, v ktorom vyrastal Johnny Cash, sprístupnili verejnosti

NETKY.SK • 18 August 2014, 13:55 • 2 min
Dom, v ktorom vyrastal Johnny Cash, sprístupnili verejnosti

USA - Dom, v ktorom vyrastal zosnulý americký hudobník Johnny Cash, sprístupnili verejnosti. Rodina legendárneho speváka a gitaristu sa do päťizbovej nehnuteľnosti v mestečku Dyess v štáte Arkansas presťahovala v roku 1935, keď mal Cash tri roky.

slovakia

left justify in out

Na renovácii domu sa podieľali aj interpretova sestra Joanne a brat Tommy. "Máme tu všetko tak, ako to bolo. Vyžadovalo si to veľa usilovnej práce. Pre mňa to bol silný emocionálny zážitok," uviedla pre americký denník The New York Times Joanne Cash. V múzeu sa nachádza aj klavír, pri ktorom rodina trávila spoločné chvíle. "Zvykli sme sa v noci stretnúť pri klavíri a približne hodinu sme spievali gospelové piesne. Tak sme sa zabávali," prezradila hudobníkova 76-ročná sestra. Rodák z arkansaského Kingslandu žil v mestečku Dyess až kým v roku 1950 nastúpil do armády.

 

Johnny Cash, známy svojím typickým hlbokým hlasom, koncertmi vo väzení či nosením tmavých šiat, za čo si vyslúžil prezývku "Muž v čiernom", je považovaný za jedného z najvplyvnejších hudobníkov 20. storočia. Žánrovo sa pohyboval v oblasti country, rock'n'rollu i gospelu. Na konte má hity ako I Walk the Line, Folsom Prison Blues, Ring of Fire, Get Rhythm alebo Man in Black. Niekoľko skladieb naspieval aj s už zosnulou manželkou June Carter - napríklad Jackson, If I Were a Carpenter alebo It Ain't Me, Babe. Tiež sa postaral o slávnu coververziu piesne Hurt, ktorú pôvodne nahrala kapela Nine Inch Nails. Casha uviedli okrem iných do Siene slávy country hudby, Rock'n'rollovej siene slávy či Gospelovej siene slávy. Niekoľkonásobný držiteľ Grammy zomrel 12. septembra 2003 vo veku 71 rokov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies