Dom, v ktorom Springsteen písal album Born to Run, je na predaj

NETKY.SK • 19 Október 2015, 15:33 • 2 min
Dom, v ktorom Springsteen písal album Born to Run, je na predaj

BRATISLAVA - Dom, v ktorom americký hudobník Bruce Springsteen napísal svoj tretí album Born to Run (1975), je na predaj za 299-tisíc dolárov (v prepočte približne 264-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Nehnuteľnosť s dvoma spálňami sa nachádza v Long Branch v štáte New Jersey. Šesťdesiatšesťročný muzikant býval a pracoval v dome v rokoch 1974 až 1975. V roku 2009 ho kúpili traja fanúšikovia, ktorí z neho chceli vytvoriť múzeum, no plán im napokon nevyšiel.


Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born To Run, vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born In The U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies