Dom, v ktorom býval John Lennon, pôjde do dražby

NETKY.SK • 1 Október 2013, 16:32 • 2 min
Dom, v ktorom býval John Lennon, pôjde do dražby

LONDÝN - Dom, v ktorom vyrastal zosnulý britský spevák a hudobník John Lennon, pôjde do dražby. Aukcia sa uskutoční 29. októbra.

slovakia

left justify in out

Nehnuteľnosť by sa podľa odhadov mohla predať za 150-tisíc libier (v prepočte približne 180-tisíc eur) až 250-tisíc libier (v prepočte približne 300-tisíc eur). Spevák a gitarista kapely The Beatles v dome žil prvých päť rokov života so svojimi rodičmi a starými rodičmi. Predpokladá sa, že na tomto mieste tiež neskôr napísal pieseň One after 909, ktorá sa objavila na albume The Beatles s názvom Let It Be (1970). Súčasný majiteľ prezradil, že v dome sa nachádzajú veci, ktoré tu boli aj počas Lennonovho života. "Zachovali sa niektoré pôvodné prvky, ktoré odzrkadľujú 60. roky minulého storočia, kedy The Beatles ohúrili svet s ich rock'n'rollovou hudbou. Sú tu aj originálne viktoriánske okná, ktorú tu boli aj vtedy, keď tu žil John Lennon s rodinou," povedal.

John Lennon sa narodil 9. októbra 1940 v Liverpoole. Preslávil sa ako zakladajúci člen spomínanej legendárnej formácie The Beatles a spolu s Paulom McCartneym tvoril jednu z najvplyvnejších a najúspešnejších hudobných autorských dvojíc 20. storočia. The Beatles mali nesmierny vplyv na hudobnú kultúru a za svoje vzory ich označujú mnohí súčasní hudobníci. Lennon bol úspešný tiež ako sólový interpret, na konte má okrem iných napríklad kultový album Imagine (1971). V roku 1975 po narodení syna Seana, ktorého mal s manželkou Yoko Ono, sa z hudobnej scény stiahol. O päť rokov neskôr sa k hudbe vrátil a predstavil nový album Double Fantasy. Len tri týždne po jeho vydaní ho však zavraždil Mark David Chapman. Lennona v roku 1994 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies