Dom po vražde Viliama Andrášika získala bytová mafia

NETKY.SK • 29 September 2015, 17:58 • 2 min
Dom po vražde Viliama Andrášika získala bytová mafia

BANSKÁ BYSTRICA - Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade vraždy Viliama Andrášika, ktorého dom v bratislavskom Prievoze následne získala bytová mafia pod vedením Zuzany Znamenákovej.

slovakia

left justify in out

Okrem Znamenákovej ostatní buď celkom alebo čiastočne priznali vinu.


Zo šestice obžalovaných sú vo väzbe Milan Struhal, Zuzana Znamenáková a Miloš Švaňa za iné trestné činy. Znamenákovú, považovanú za šéfku jednej skupiny bytového gangu, odsúdili na 16 rokov. Struhal si odpykáva 25 rokov za úkladné vraždy "ostravského veksláka" Jozefa S. a ďalšieho českého občana Petra H.


V prípade vraždy 45-ročného starého mládenca Andrášika išlo bytovej mafii o jeho dom v bratislavskom Prievoze. Znamenáková za to, že sa zbaví Andrášika, zaplatila Struhalovi, ktorý si prizval na pomoc Juraja M. Ten najal Švaňu a dvoch bratov z Kysúc, aby Andrášika vytiahli z domu a potom ho doviezli na dohodnuté miesto za Považskou Bystricou blízko Bytče. Následne Struhal, prezývaný Mamba, a obžalovaný Juraj M., prezývaný Tiger, premiestnili Andrášika do svojho auta a odviezli k tzv. Beňovskému jazeru. Tam na Andrášika pripevnili činky a sotili ho do vody, kde sa utopil. K vražde starého mládenca Andrášika, prezývaného Motýľ, došlo v marci 2007. Struhal uviedol, že spoluobžalovaného Juraja M. pozná od roku 1991. Na žiadosť Znamenákovej mali spolu nájsť ubytovanie pre Andrášika v Bytči, alebo v okolí. Juraj M. vraj Struhalovi povedal, že ak sa ubytovanie nepodarí nájsť, tak ho utopí. Struhal súhlasil pod podmienkou, že to odobrí Znamenáková. Tá vraj súhlasila, ale nechcela vedieť podrobnosti. Andrášikov dom po jeho smrti chcela čo najskôr predať istému mužovi, ktorého volala Maďar. Od začiatku dohadovania so Struhalom až po Andrášikovu smrť ubehli asi dva týždne. Za peniaze z vraždy si Struhal kúpil auto Nissan Pajero.


Obžalovaného 41-ročného Juraja M. zokresu Bytča okrem úkladnej vraždy obžalovali aj z drogovej trestnej činnosti, pretože v Žiline vyrábal a predával pervitín. K drogám sa priznal, ale podiel na vražde popiera.

 

Proces so Struhalom a ďalšími obžalovanými pokračuje o dva týždne. Vypovedať by mal Juraj M., Znamenáková a ostatní obžalovaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies