Dom po vražde Viliama Andrášika získala bytová mafia

NETKY.SK • 13 August 2015, 17:03 • 2 min
Dom po vražde Viliama Andrášika získala bytová mafia

BANSKÁ BYSTRICA – Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie v prípade vraždy Viliama Andrášika, ktorého dom v bratislavskom Prievoze potom získala bytová mafia pod vedením Zuzany Znamenákovej.

slovakia

left justify in out

Pretože zo šiestich obžalovaných dvaja sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov, senát vyhovel návrhu obhajoby a pojednávanie odročil na koniec septembra.


Zo šestice obžalovaných 49-ročný Milan Struhal, 53-ročná Zuzana Znamenáková a 35-ročný Miloš Švaňa sú vo výkone trestu za iné trestné činy. Znamenákovú, považovanú za šéfku skupiny bytového gangu, odsúdili na 16 rokov. Struhal, prezývaný Tiger, si odpykáva 25 rokov za úkladné vraždy "ostravského veksláka" Jozefa S. a ďalšieho českého občana Petra H.. K vraždám sa priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil.


V prípade vraždy Viliama Andrášika bytovej mafii išlo o jeho dom v bratislavskom Prievoze. Znamenáková za to, že sa zbaví Andrášika, zaplatila Struhalovi. Ten ďalších troch obžalovaných poveril úlohou, aby Andrášika vytiahli z domu a potom ho doviezli k obci Mikšová pri Bytči. V noci sa Struhal a ďalší obžalovaný Juraj M. presunuli k tzv. Beňovskému jazeru, kde na Andrášika lanom pripevnili činky a sotili ho do vody, kde sa utopil. Starého mládenca Andrášika prezývaného Motýľ zavraždili v marci 2007.


Obžalovaného 41-ročného Juraja M. z okresu Bytča okrem úkladnej vraždy obžalovali aj z z drogovej trestnej činnosti, pretože v Žiline vyrábal a predával drogu pervitín.

 

Struhalovi, Znamenákovej a Jurajovi M., stíhaných za úkladnú vraždu, hrozia výnimočné tresty odňatia slobody až na doživotie.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies