Dom Matice slovenskej pripravuje trojdňové Národné matičné slávnosti

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 17:24 • 2 min
Dom Matice slovenskej pripravuje trojdňové Národné matičné slávnosti

KOMÁRNO - Kultúru, gastronómiu, históriu i súčasnosť Komárna predstavia Národné matičné slávnosti, ktoré pripravuje Dom Matice slovenskej v Komárne. Slávnosti sa uskutočnia 29.-31. júla, organizátori očakávajú účasť vyše 260 účinkujúcich. O návštevníkov sa bude starať viac ako sto dobrovoľníkov, sprievodcov a animátorov.

slovakia

left justify in out

„Festival chceme pripraviť tak, aby mal návštevník možnosť zažiť atmosféru mesta, ktoré kedysi patrilo k piatim najvýznamnejším mestám Rakúsko-Uhorska,“ povedal autor myšlienky trojdňových Národných matičných slávností Jozef Černek, riaditeľ Domu Matice slovenskej v Komárne. Podľa jeho slov organizáciu festivalu podporilo aj mesto Komárno, ktoré poskytlo bezplatné vstupy do Komárňanskej pevnosti, priestory pre sprievodný program a finančnú dotáciu 2000 eur. „Tieto peniaze využijeme na stravu pre účinkujúcich a pre sprievodcov,“ povedal Černek.

 

Okrem zľavnených vstupov na termálne kúpaliská budú môcť návštevníci festivalu absolvovať ochutnávky regionálnych jedál i vín, absolvovať prehliadky mesta i pevností či školu tanca. Na Námestí generála Klapku budú počas festivalu pripravené vínne stánky, stánky s občerstvením, javisko s nonstop programom ponúkajúcim všetko od folklóru až po populárnu hudbu. Prvý festivalový večer zavŕši dvojprogram s nočnou tancovačkou a ohňostrojom. V sobotu bude na dvoch javiskách v centre mesta celodenný program. Okrem vystúpení 12 súborov pripravujú organizátori aj spoločný tanec účinkujúcich. Veľkou atrakciou pre divákov by mala byť strašidelná obhliadka pevnosti, v ktorej sa natáčalo niekoľko historických filmov. Najmä mladšie publikum poteší Rytmus, ktorý sa predstaví na sesterskom Lake up festivale. Nedeľňajší program odštartuje slávnostná bohoslužba, ktorej by sa mali návštevníci zúčastniť v krojoch.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies