Dom českého ministra vnútra Chovanca v Plzni sa pokúsili vykradnúť

NETKY.SK • 22 December 2015, 12:26 • 2 min
Dom českého ministra vnútra Chovanca v Plzni sa pokúsili vykradnúť

PLZEŇ - Rodinný dom českého ministra vnútra Milana Chovanca v Plzni v obvode Černice sa pokúsil vykradnúť neznámi zlodej. Informuje o tom dnes spravodajský server iDNES.cz s tým, že zlodej si lup nestihol odniesť, pretože bo vyrušili.

slovakia

left justify in out

"Vyrušili ho, takže sa nič nestratilo. Navyše, pochybujem, že by tam minister mal niečo cenné. Celé sa to javí ako náhoda. Ten človek podľa všetkého nevedel, že ide o dom ministra," uviedol pre denník Mladá fronta DNES nemenovaný zdroj z Chovancovho prostredia.

 

Hovorkyňa rezortu vnútra Lucie Nováková odmietla vlámanie komentovať s tým, že nesúvisí s Chovancovou politickou funkciou. Sám minister sa k lúpeži nateraz nevyjadril. Na incident upozornil denník Blesk.

Muža, ktorý sa pokúsil ministrov dom vykradnúť, polícia zrejme dosiaľ nechytila.

 

V dome býva Chovancova manželka Jaroslava s deťmi. Minister, ktorý má so svojou manželkou už päť rokov rozdelený majetok, v ňom nebýva - napriek tomu, že má naň stále napísané trvalé bydlisko.

 

Šéfovi českého rezortu vnútra Chovancovi patrí v západočeskej metropole niekoľko nehnuteľností. Minister ich podľa svojich slov nakúpil za peniaze, ktoré získal z podnikateľských aktivít, a predajom vlastnej nábytkárskej firmy.

 

Policajti Mestského riaditeľstva Plzeň evidujú v plzenskom obvode Černice v období zo začiatku októbra niekoľko prípadov vlámania do miestnych rodinných domov, uviedla policajná hovorkyňa Hana Kroftová. Dodala, že policajti na týchto prípadoch intenzívne pracujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies