Dolný, Banovič i Čech Kosák na skúške v Banskej Bystrici

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:36 • 2 min
Dolný, Banovič i Čech Kosák na skúške v Banskej Bystrici

BRATISLAVA - V slovenskom mužstve najvyššej súťaže FK Dukla Banská Bystrica, ktorý vedie tréner Norbert Hrnčár, sú v súčasnosti na skúške traja noví futbalisti. Zaujímavé je, že všetci majú 22 rokov.

slovakia

left justify in out

Do letnej prípravy klubu spod Urpína sa zaradili obranca Patrik Banovič, český stredopoliar Jan Kosák a útočník Jozef Dolný. "O tom, či si oblečú dres Dukly v nastávajúcej súťažnej sezóne 2014/2015, rozhodne ich hráčska kvalita a momentálna forma v tréningovom procese a prípravných zápasoch," uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke banskobystrického klubu.

 

Bývalý mládežnícky reprezentant Dolný (nar. 13. mája 1992) pôsobil v Tatrane Prešov i Michalovciach. Ostatnú polsezónu rodák zo Spišske Novej Vsi hosťoval v Zbrojovke Brno, v Gambrinus lige si však pripísal len jeden štart - pribrzdilo ho zranenie. "Kontaktoval ma tréner Hrnčár s ponukou možného príchodu do mužstva, čo ma potešilo. Pôsobenie v Dukle by som určite uvítal, v Brne mi nie úplne k mojej spokojnosti vyšlo hosťovanie z Prešova, keďže som utrpel vážne zranenie, ktoré ma stoplo na dlhšie obdobie. Mojím cieľom je opäť pravidelne hrávať. Urobím všetko, aby som v Dukle presvedčil, vybojoval si angažmán, darilo sa mne a predovšetkým celému mužstvu," citoval banskobystrický klubový web slová Jozefa Dolného. 

 

Záložník Kosák (nar. 3. februára 1992) je kmeňovým hráčom Vysočiny Jihlava, z tohto českého tímu v Dukle na jar hosťoval Jan Kliment. "Skúšku v Banskej Bystrici beriem pozitívne. Som rád, že o mňa prejavili záujem. Je to dobrá výzva presadiť sa, ukázať sa a napredovať. Angažmán v Dukle mi môže len pomôcť. Samozrejme, záležať bude len na mne, ako využijem ponúknutú šancu presvedčiť o mojich kvalitách," poznamenal rodák z obce Dobronín a bývalý mládežnícky reprezentant ČR Jan Kosák. 

 

Stopér Banovič (nar. 13. novembra 1991) je kmeňovým hráčom Spartaka Trnava, pred dvoma rokmi hosťoval v Dunajskej Strede. "Prípadný angažmán v Dukle by bol pre mňa krokom vpred. Banská Bystrica je klub s bohatou tradíciou, ktorý má stále svoju silu a v ostatnom období z neho odišlo veľa hráčov do zaujímavých tímov. Za krátky čas sa pomerne neznámi hráči futbalovo vypracovali a dostali sa za hranice, čo svedčí o výbornej práci v Dukle. Takto napredovať chcem aj ja," uviedol pre web www.fkdukla.sk Patrik Banovič. 

 

Okrem spomenutého tria hráčov sú momentálne v Dukle na skúške aj stredopoliar Martin Koscelník z Michaloviec, tréner Norbert Hrnčár testuje aj dvoch zahraničných stredných obrancov - Brazílčana Pedra a Srba Vlada. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies