Dolné Sasko si ponechá podiel vo Volkswagene

NETKY.SK • 13 Október 2015, 11:23 • 2 min
Dolné Sasko si ponechá podiel vo Volkswagene

BERLÍN - Spolková krajina Dolné Sasko si ponechá svoj podiel v automobilke Volkswagen (VW). Vyhlásil to v utorok premiér miestnej vlády Stephan Weil.

slovakia

left justify in out

"Štátu veľmi záleží na tom, aby bol VW úspešný," uviedol premiér pred poslancami krajinského parlamentu. Emisný škandál, ktorý uvrhol automobilku do najhoršej krízy v jej 78-ročnej histórii, označil za "osudovú chybu". Ako ďalej uviedol, koncern potrebuje v dôsledku kauzy upraviť svoje plány v oblasti investícií a očakávaného zisku. Prekonanie škandálu bude trvať dlhšie ako iba niekoľko mesiacov, dodal Weil, ktorý zasadá v 20-člennej dozornej. Dolné Sasko je s podielom 20 % najväčším akcionárom skupiny VW.

 

Koncom septembra skupina Volkswagen priznala, že približne 11 mil. vozidiel na svete má nainštalovaný program falšujúci emisné testy. Škandál zrazil trhovú hodnotu firmy zhruba o tretinu a prinútil k odchodu jej bývalého riaditeľa Martina Winterkorna. Vyšetrovanie kauzy sa z USA rozšírilo na krajiny v rôznych častiach sveta a zaoberá sa ňou aj Európska komisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona