Dolné Sasko predá časť svojho podielu vo Volkswagene

NETKY.SK • 2 August 2010, 13:48 • 2 min
Dolné Sasko predá časť svojho podielu vo Volkswagene

Dolné Sasko predá časť svojho podielu vo Volkswagene

slovakia

left justify in out

img

Nemecká spolková krajina Dolné Sasko predá časť podielu v automobilke Volkswagen (VW). Dnes sa na tom podľa informácií agentúry DPA dohodla vláda dolnosaského premiéra Davida McAllistera.
      Zatiaľ nie je známe koľko akcií VW spolková krajina predá. Isté je iba to, že by tento krok nemal ohroziť jej pozíciu v automobilke. Dolné Sasko, ktoré vlastní vo VW okolo 20 %, si chce podľa médií zachovať blokovaciu menšinu.
      Blokovacie právo pri dôležitých rozhodnutiach valného zhromaždenia je ukotvené v zákone o VW. Spolková krajina by prišla o toto vetovacie právo, ak by jej podiel v automobilke klesol pod 20 %. O právo delegovať dvoch členov dozornej rady VW by spolková krajina prišla, ak by sa jej podiel znížil pod 15 %.
      Vláda Dolného Saska dnes rokovala o rozpočte na tento rok. Podľa agentúry DPA sú nutné škrty v celkovej výške 1,3 miliardy eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies