Dolná snemovňa schválila návrh zákona o homosexuálnych manželstvách

NETKY.SK • 6 Február 2013, 07:57 • 2 min
Dolná snemovňa schválila návrh zákona o homosexuálnych manželstvách

Dolná snemovňa schválila návrh zákona o homosexuálnych manželstvách - Politika Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu dnes drvivou väčšinou schválili v prvom čítaní vládny návrh zákona o manželstvách osôb rovnakého pohlavia v Anglicku a Walese. Inf

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu dnes drvivou väčšinou schválili v prvom čítaní vládny návrh zákona o manželstvách osôb rovnakého pohlavia v Anglicku a Walese. Informovala o tom BBC.

Hlasovanie na záver rozpravy dopadlo v pomere 400:175 v prospech zákona. Na jeho schválenie bolo treba najmenej 225 hlasov.

Premiér David Cameron označil hlasovanie za "významný krok vpred", ktorý posilní spoločnosť. 

Nová legislatíva pritom hlboko rozdelila Cameronovu Konzervatívnu stranu. Jej poslanec Tim Loughton podľa BBC predpokladá, že proti zákonu bolo okolo 140 jeho straníckych kolegov, ako aj niekoľko labouristických poslancov a štyria liberálni demokrati. Naopak, podporilo ho zrejme 132 konzervatívcov.

Legislatívu teraz parlament prerokuje podrobnejšie a až potom ju schváli ako zákon.

Homosexuálne páry v Británii môžu v súčasnosti uzatvárať občianske zväzky, ale nová legislatíva by im umožnila zmeniť ich na manželstvo. Ďalej by umožnila uzatvárať takéto manželstvá na občianskych i náboženských obradoch za predpokladu, že s tým budú súhlasiť náboženské inštitúcie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies