Dolly Parton chce nahrať album s Jackom Whiteom, má ho veľmi rada

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:17 • 2 min
Dolly Parton chce nahrať album s Jackom Whiteom, má ho veľmi rada

NEW YORK - Americká speváčka Dolly Parton by rada spolupracovala s hudobníkom Jackom Whiteom, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele The White Stripes. Skupina v minulosti nahrala aj coververziu speváčkinho hitu Jolene.

slovakia

left justify in out

"Naozaj ho mám rada. Nahrali jednu z najlepších verzií Jolene. Nie tak dávno som mala možnosť s Jackom večerať v Los Angeles, rozprávali sme sa o tom, že by sme mohli spolu niečo spraviť. Nemám čas sadnúť si a robiť s niekým na albume, ale on by bol úžasný a myslím si, že by sme spolu urobili úžasnú hudbu," uviedla interpretka v rozhovore pre britský denník The Guardian na margo 41-ročného muzikanta, ktorý pôsobí aj v kapelách The Dead Weather a The Raconteurs. Ako sólový interpret sa zakladateľ vydavateľstva Third Man Records prezentoval nahrávkami Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).


Sedemdesiatročná rodáčka z Tennessee v súčasnosti pripravuje vydanie najnovšieho albumu Pure & Simple, ktorý by sa mal dostať na trh 19. augusta. Z nahrávky už predstavila prvý, titulný singel, ku ktorému nedávno ponúkla aj lyric video. Krstná matka speváčky Miley Cyrus zaradila na očakávanú štúdiovku celkovo desať piesní.


Dolly Parton sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Je jednou z najúspešnejších country speváčok v histórii. Podľa odhadov predala približne 100 miliónov kópií albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Blue Smoke vydala v roku 2014. Parton je tiež úspešnou skladateľkou. Je autorkou viac ako 3000 piesní, okrem spomínanej skladby Jolene, sú medzi nimi aj hity ako napríklad Coat of Many Colors, 9 to 5, My Tennessee Mountain Home či I Will Always Love You, ktorý preslávila aj zosnulá Whitney Houston vo filme Osobný strážca (1992).

 

Vyskúšala si tiež filmovú kariéru. Účinkovala napríklad v snímkach Od deviatej do piatej (1980), Falošný diamant (1984), Oceľové magnólie (1989) či Frank McKlusky - likvidátor (2002). Speváčka sa 46 ráz uchádzala o Grammy, pričom sedem nominácií premenila na víťazstvo. V roku 2011 jej udelili Grammy za celoživotný prínos. Na konte má tiež dve nominácie na Oscara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona