Dolárový index v blízkosti štvormesačného maxima

NETKY.SK • 10 August 2015, 14:35 • 2 min
Dolárový index v blízkosti štvormesačného maxima

LONDÝN - Dolárový index sa v pondelok nachádzal v blízkosti takmer štvormesačného maxima. Dôvodom boli očakávania, že americký Federálny rezervný systém zvýši úrokové sadzby.

slovakia

left justify in out

Piatková správa ukázala, že v USA v júli pribudlo 215 tis. nových pracovných miest. Nenaplnili sa síce odhady, že v ekonomike krajiny vznikne 223 tis. nových pracovných pozícií, ale stále išlo o tvorbu nových miest, ktorá sa považuje za znak dobrej situácie na trhu práce. "Údaje o tvorbe pracovných miest hovoria v prospech zvýšenia úrokov v septembri," konštatoval Jeremy Stretch zo spoločnosti CIBC World Markets.

 

Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, si v pondelok pripísal 0,3 % a stúpol na 97,876 bodu. Euro oproti doláru oslabilo o 0,3 % na 1,0930 USD/EUR. Oproti japonskému jenu dolár v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom posilnil o 0,5 % na úroveň 124,75 JPY/USD. Kurz americkej meny voči jenu smerom nahor posunul rast výnosov z dvojročných štátnych cenných papierov USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies