Dolár voči euru mierne posilnil, nedarí sa mu prelomiť hranicu

NETKY.SK • 6 August 2015, 16:00 • 2 min
Dolár voči euru mierne posilnil, nedarí sa mu prelomiť hranicu

LONDÝN - Po zmiešanej sérii tohtotýždňových údajov o americkej ekonomike bol kurz dolára voči euru vo štvrtok opäť uprostred minulomesačného pásma.

slovakia

left justify in out

Doláru sa nepodarilo prelomiť hranicu 1,08 USD/EUR a v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom posilnil iba o 0,1 % na úroveň 1,0897 USD/EUR. Na hranicu 1,08 USD/EUR pritom dolár od polovice marca útočil už trikrát.

 

Na devízový trh vplývalo aj to, že podľa záznamu z rokovania britskej centrálnej banky iba jeden predstaviteľ Bank of England na jej augustovom zasadaní hlasoval za zvýšenie úrokov. Libra klesla o 0,8 %, a to na 1,5486 USD/GBP a 0,7034 GBP/EUR.


Švajčiarsky frank oproti euru oslabil najnižšie od 10. marca po správe o tom, že dôvera švajčiarskych spotrebiteľov v júli klesla na najnižšiu úroveň od jesene 2011. Frank, o ktorom si obchodníci myslia, že ho nadol tlačí intervencia centrálnej banky, sa vo štvrtok obchodoval na úrovni 1,0713 CHF/EUR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies