Dolár smeruje k najväčšej strate od roku 2009

NETKY.SK • 5 Február 2016, 15:20 • 2 min
Dolár smeruje k najväčšej strate od roku 2009

LONDÝN - Americký dolár v piatok smeroval k najväčšiemu týždennému prepadu od roku 2009.

slovakia

left justify in out

Investori čakajú na správu federálneho ministerstva práce, ktorá by mohla neskôr počas dňa signalizovať, aké tempo zvolí americká centrálna banka pri sprísňovaní menovej politiky. Náznaky ochladenia v domácej ekonomiky a obavy o globálny hospodársky rast znižujú pravdepodobnosť, že Federálny rezervný systém zvýši úrokové sadzby tento rok. Podľa odhadov agentúry Reuters zamestnávatelia v USA vytvorili v januári 190 tis. nových pracovných miest. Odolnosť trhu práce však spochybňujú skoršie údaje, podľa ktorých minulý týždeň pribudlo viac žiadateľov o podporu v nezamestnanosti, než sa čakalo.


Dolárový index sa pohyboval bez výraznejších zmien okolo hodnoty 96,635 bodu. Od začiatku týždňa však stratil zhruba 3 %. Euro voči doláru kleslo o 0,1 % na 1,1199 USD/EUR. Dolár oproti jenu stagnoval na úrovni 116,525 JPY/USD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies