Dolár sa zotavil a posilnil voči euru aj oproti jenu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 15:36 • 2 min
Dolár sa zotavil a posilnil voči euru aj oproti jenu

LONDÝN - Americký dolár v utorok vykompenzoval takmer všetky straty, ktoré utrpel po správe o slabšej tvorbe nových pracovných miest v USA, ako sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

V utorok dolár nasledoval výnosy z amerických štátnych cenných papierov, ktoré stúpli. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, vzrástol na 97,528 bodu po pondelkovom poklese na 96,329 bodu. "Trh stále očakáva, že ekonomike USA sa bude dariť lepšie ako jej hlavným konkurentom," povedal Kit Juckes z banky Société Générale.

 

Správa o vývoji aktivity amerického sektora služieb v marci ukázala povzbudivé posilnenie exportu a zamestnanosti. To podporilo nádej, že hospodárstvo USA sa dokáže rýchlo zotaviť zo spomalenia v prvom štvrťroku. Spoločná európska mena oproti doláru oslabila o 0,5 % na 1,0860 USD/EUR. Voči jenu dolár v porovnaní s predošlým obchodovacím dňom posilnil o 0,3 % na 119,90 JPY/USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies