Dolár sa odrazil zo sedemtýždňových miním, euru poškodil vývoj inflácie

NETKY.SK • 16 Október 2015, 15:49 • 2 min
Dolár sa odrazil zo sedemtýždňových miním, euru poškodil vývoj inflácie

LONDÝN - Americký dolár sa v piatok zotavil zo sedemtýždňových miním voči menovému košu. Podporili ho údaje o jadrovej inflácii v USA. Tá v septembri oproti predchádzajúcemu mesiacu prekvapujúco posilnila o 0,2 %, čo nahráva špekuláciám, že Federálny rezervný systém v USA môže zvýšiť úrokové sadzby ešte tento rok.

slovakia

left justify in out

Euro strácalo, keď štatistický úrad EÚ Eurostat potvrdil, že medziročná inflácia v eurozóne sa v septembri prepadla do záporných hodnôt. To stupňuje tlak na Európsku centrálnu banku (ECB), aby vystupňovala program skupovania dlhopisov. Očakávania, že ECB rozšíri ponuku monetárnych stimulov, vo štvrtok podporil člen jej Rady guvernérov Ewald Nowotny, keď uviedol, že dodatočné opatrenia na podporu rastu cien v menovej únii sú "evidentne" potrebné. Dolár voči menovému košu posilnil o 0,3 % na 94,644 bodu. Euro oproti doláru kleslo o 0,5 % na 1,1335 USD/EUR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies