Dolár sa odrazil z dvojtýždňového minima, posilnila aj britská libra

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 15:34 • 2 min
Dolár sa odrazil z dvojtýždňového minima, posilnila aj britská libra

LONDÝN - Dolár sa v utorok odrazil z dvojtýždňového minima oproti jenu, keďže investori prestali vnímať turbulencie na čínskom akciovom trhu a pred zasadaním amerického Federálneho rezervného systému sa sústredili na možné zvýšenie úrokových sadzieb v USA ešte v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Japonský jen vnímaný ako bezpečné útočisko v pondelok stúpol v reakcii na oslabenie burzy v Šanghaji, ktorá klesla o 8,5 %. Hoci čínske akcie oslabili aj v utorok, ich pokles už bol miernejší. Dolár si oproti jenu pripísal 0,4 % a stúpol na 123,66 JPY/USD.


Údaje o vývoji britského hrubého domáceho produktu ukázali, že piata najväčšia ekonomika sveta v druhom kvartáli ožila. Britská libra voči doláru stúpla až na 1,5587 USD/GBP, čiže oproti predošlému dňu si prilepšila o 0,2 %. Dolár však posilnil oproti euru o 0,6 % na 1,1022 USD/EUR a dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných svetových mien, stúpol o 0,5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies