Dolár posilnil voči jenu, investori sa obávajú sprísnenia menovej politiky USA

NETKY.SK • 17 September 2015, 15:14 • 2 min
Dolár posilnil voči jenu, investori sa obávajú sprísnenia menovej politiky USA

LONDÝN - Obchodovanie na devízových trhoch sa vo štvrtok nieslo v znamení čakania na výsledky zasadnutia americkej centrálnej banky (Fed), ktorá má neskôr počas dňa oznámiť, čí pristúpi k prvému zvýšeniu úrokových sadzieb za takmer dekádu.

slovakia

left justify in out

Medzi investormi mierne prevládajú očakávania, že Federálny rezervný systém rozhodnutie o sprísnení menovej politiky zatiaľ odloží. Trh výraznejšie nereagoval na krok ratingovej agentúry Standard & Poor’s, ktorá v stredu znížila úverový rating Japonska o jeden stupeň na úroveň A+.

 

Schopnosť krajiny splácať dlhodobé záväzky teraz agentúra hodnotí podobne ako jej hlavní konkurenti, Moody's Investors Service a Fitch Ratings. V tieni zasadnutia Fed-u zostali aj údaje o japonskom exporte, ktorý v auguste oslaboval druhý mesiac v v rade. Euro sa obchodovalo tesne nad hranicou 1,13 USD/EUR. Dolár voči jenu posilnil na 120,92 JPY/USD a euro oproti jenu o 0,6 % na 136,89 JPY/EUR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies