Dolár oslabil voči jenu aj oproti euru

NETKY.SK • 10 November 2014, 15:16 • 2 min
Dolár oslabil voči jenu aj oproti euru

LONDÝN - Americkému doláru sa v pondelok nedarilo. Na investorov stále vplývala piatková správa o tvorbe nových pracovných miest v ekonomike USA, ktorá ukázala, že pribudlo menej miest, ako sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo práce informovalo, že v hospodárstve krajiny v septembri vzniklo 214 tis. nových pracovných pozícií. Ekonómovia, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, však odhadovali, že vznikne 231 tis. nových miest.

 

Počas ranného európskeho obchodovania dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, oslabil o 0,4 %. Išlo o odzrkadlenie toho, že dolár klesol o 0,5 % oproti jenu na 114,06 JPY/USD. Americká mena zároveň o 0,35 % oslabila voči euru, a to na 1,2498 USD/EUR. Švajčiarsky frank však v pondelok oproti euru stúpol na dvojročné maximum. Euro na obchodovacej platforme EBS kleslo na 1,20215 CHF/EUR, čiže najnižšie od septembra 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies