Dolár oproti euru v pondelok posilnil

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 15:22 • 2 min
Dolár oproti euru v pondelok posilnil

LONDÝN - Americký dolár sa oproti euru posunul vyššie. Zotavoval sa tak z takmer štvormesačného minima, na ktoré klesol minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

V pondelok si oproti spoločnej európskej mene prilepšil o 0,4 % a stúpol na 1,1404 USD/EUR. Dolár tak ubral euru časť z jeho vyše 8-percentného zisku, ktoré si pripísalo od 13. apríla. "Vyššie výnosy z európskych dlhopisov potiahli euro vyššie, ale z nášho pohľadu to vyzerá ako neudržateľné," povedal Mitul Kotecha z banky Barclays.

 

Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, v pondelok stúpol o 0,3 % na 93,230 bodu. "Existuje veľa ľudí, ktorí si myslia, že americký Federálny rezervný systém (Fed) v tomto roku nezvýši úroky. Ja sa stále domnievam, že v ekonomických údajoch z USA nastane obrat a budeme mať zvýšenie úrokov," konštatoval Adam Myers z banky Credit Agricole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies