Dolapili jedného z hlavných organizátorov útoku na univerzitu v Keni

NETKY.SK • 7 December 2015, 18:44 • 2 min
Dolapili jedného z hlavných organizátorov útoku na univerzitu v Keni

MOGADIŠO - Muž, považovaný za jedného z hlavných organizátorov aprílového teroristického útoku na univerzitný areál v kenskom meste Garissa, pri ktorom zahynulo takmer 150 ľudí, sa počas víkendu vzdal somálskej armáde. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie somálskych úradov.

slovakia

left justify in out

Abdimalik Jones sa vzdal vojakom neďaleko prístavu Barawe na juhu Somálska. Ide o bývalého člena somálskej militantnej skupiny aš-Šabáb, ktorý sa narodil v Spojených štátoch.


"Našli sme ho, keď sa skrýval neďaleko Barawe po tom, ako dezertoval z aš-Šabábu ... Naši vojaci mu prikázali vzdať sa, čo aj spravil," uviedol starosta Barawe Hussein Mohamed Barre.


Jonesa by mali previezť do somálskej metropoly Mogadišo, kde sa podrobí ďalšiemu vyšetrovaniu.
Pri aprílovom útoku na univerzitu v Garisse ležiacu na severovýchode Kene zabili maskovaní militanti z aš-Šabábu 148 ľudí.

Somálska militantná skupina aš-Šabáb nedávno prisahala vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). To narazilo na tvrdý odpor niektorých veliteľov aš-Šabábu, ktorí zostali verní teroristickej sieti al-Káida, doplnila DPA.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona