Dolámaný Lorenzo je odhodlaný štartovať na VC USA

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 10:20 • 2 min
Dolámaný Lorenzo je odhodlaný štartovať na VC USA

MONTEREY - Úradujúci majster sveta v cestných motocykloch kráľovskej triedy MotoGP Jorge Lorenzo to po operácii zlomenej ľavej kľúčnej kosti skúsi už na tohtotýždňovej Veľkej cene USA.

slovakia

left justify in out

Tím Yamaha oznámil, že Španiel odletí do Spojených štátov a bude dúfať, že po pretekoch v Nemecku nebude musieť vynechať ďalšie. Pôvodne Lorenzo nechcel riskovať štart na Laguna Seca a plánoval návrat až na augustovej VC v Indianapolise. Liečba však pokračuje nad očakávania dobre.

"Definitívne sme sa rozhodli ísť na Laguna Seca. Po konzultácii s lekármi som pripravený skúsiť to," povedal Lorenzo. Na americkom okruhu vyhral vo svojej kariére iba raz, v roku 2010 na ceste za svojím prvým titulom v MotoGP. Zranenie kľúčnej kosti si obnovil minulý piatok na tréningu na nemeckom Sachsenringu. Preteky vyhral jeho krajan Marc Márquez na Honde a dostal sa na čelo priebežného poradia šampionátu pred Daniho Pedrosu, tretí je Lorenzo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona