Dokumentácia k rozšíreniu D1 na šesťpruh po Senec vyjde na 3,48 milióna eur

NETKY.SK • 14 August 2014, 12:54 • 2 min
Dokumentácia k rozšíreniu D1 na šesťpruh po Senec vyjde na 3,48 milióna eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) urobila ďalší posun v snahe o rozšírenie diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou na plnohodnotný šesťpruh.

slovakia

left justify in out

Súťažou našla dodávateľa, ktorý pre ňu vypracuje dokumentáciu na stavebné povolenie, a tiež na ponuku, či zabezpečí autorský dozor pri rozširovaní cesty na šesť pruhov v úseku z Bratislavy po Senec.
     

Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže zverejneného vo vestníku verejného obstarávania. Zákazka vyjde diaľničiarov na 3,48 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) a dodá ju spoločnosť Amberg Engineering Slovakia z Bratislavy.
     

NDS vyberala v súťaži z troch ponúk a pôvodne odhadovala cenu vo výške štyroch miliónov eur bez DPH. V tendri nebola použitá elektronická aukcia.
     

Účelom samotnej stavby je pritom podľa diaľničiarov vybudovať kompletné rozšírenie diaľnice D1 vrátane výmeny konštrukcie vozovky v úseku Bratislava, Vajnory - Senec. Začiatok rozširovaného úseku je v priestore križovatky Vajnory a koniec pred križovatkou Blatné.
     

Súčasťou návrhu stavby bude aj postavenie kolektorov, čiže súbežných ciest popri šesťpruhu od križovatky Vajnory po križovatku Triblavina, tiež koordinácia s diaľnicou D4 v križovatke Ivánka Sever a kompletná prestavba diaľničnej križovatky Senec. A to z pôvodnej mimoúrovňovej križovatky osmičkového tvaru na štvorlístkovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies