Dokument The Tinder Swindler: Obral ženy o milióny a skrýval sa v Prahe

NETKY.SK • 27 Február 2022, 17:00 • 2 min
Dokument The Tinder Swindler: Obral ženy o milióny a skrýval sa v Prahe

Nedávno vyšiel na Netflixe dokument nazývaný Podvodník z Tinderu (The Tinder Swindler), ktorý divákom umožní nahliadnuť do príbehu troch žien, ktoré sa s ním zoznámili cez zoznamovaciu aplikáciu Tinder.

slovakia

left justify in out

Dokument, ktorý Netflix uviedol 2. februára, sa okamžite stal hitom. Muž menom Simon Leviev, ktorý sa vydával za miliardára a syna obchodníka s diamantmi Leva Levieva, v ňom okráda ženy, s ktorými sa zoznámi cez aplikáciu Tinder.  

 

img

 

Štyridsaťročný Simon Leviev, pôvodom menom Shimon Yehuda Hayut, pochádza z Bnei Brak v Izraeli a v skutočnosti ho s rusko-izraelským diamantovým magnátom vôbec nič nespája. Ženám, ktoré podviedol, hovoril, že pracuje pre firmu LLD Diamonds. Okamžite im predviedol svoj bohatý životný štýl, bral ich na výlety súkromným lietadlom a dával si s nimi schôdzky v päťhviezdičkových luxusných hoteloch naprieč celou Európou.  

 

Akonáhle mu ženy začali viac dôverovať a zamilovali sa, tvrdil im, že je v nebezpečí a prenasledujú ho nepriatelia. Posielal im fotografie zakrvaveného bodyguarda. Neskôr zase tvrdil, že potrebuje požičať ich kreditné karty, aby ho nemohli vystopovať. Jedna zo žien v dokumente mu údajne požičala štyridsaťtisíc dolárov, iná dokonca až dvestotisíc dolárov. Celkovo rôzne ženy pripravil o viac ako desať miliónov dolárov.  

 

img

 

Aktuálne žije Hayut, premenovaný na Levieva, na slobode. Podľa The Times of Israel bol v roku 2011 obžalovaný z krádeže, falšovania úradných dokumentov a podvodu za preplatenie ukradnutých šekov, ale pred vynesením rozsudku utiekol. Vo Fínsku bol následne odsúdený za podvody páchané na ženách a v roku 2017 ho vrátili do Izraela. Samozrejme zo zeme opäť utiekol.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Čo dnes robí skutočná podvodníčka alebo vizionárka Anna Delvey? Získala balík z Netflixu a píše knihu

 

Neskôr prijal novú identitu a dal sa na kariéru podvodníka z Tinderu. V roku 2019, skôr než bol zatknutý, sa dokonca skrýval istú dobu v Prahe. V Izraeli bol obvinený za zločiny, ktoré v zemi spáchal. Odsedel si však iba päť mesiacov z pätnástich, ktoré    dostal. Údajne splnil všetky podmienky pre prepustenie v rámci programu zameraného na zníženie väzňov počas obáv z prepuknutia koronavírusu medzi väzňami.  

 

img

 

Dnes má Leviev údajne nový podnikateľský plán. Podľa The Tab ponúka obchodné poradenstvo za poplatok. Na svojom webe uvádza, že sa stal „bohatým obchodníkom,” a „všetko dokázal sám”. Tinder magazínu prezradil, že podvodník už nemá profil v aplikácii.

 

„Urobili sme interné vyšetrovanie a môžeme potvrdiť, že Simon Leviev už nie je aktívny na Tinderi pod žiadnou zo svojich známych prezývok.” Jeho obete však splácajú svoje dlhy.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona