Dokument o Clintonovej pre CNN nebude

NETKY.SK • 1 Október 2013, 07:26 • 2 min
Dokument o Clintonovej pre CNN nebude

WASHINGTON - Americký režisér zrušil svoje plány natočiť dokumentárny film o bývalej ministerke zahraničných vecí Hillary Clintonovej.

slovakia

left justify in out

Filmár prostredníctvom médií oznámil, že pre nezáujem nemôže natočiť film, na ktorý by mohol byť hrdý. Charles Ferguson poukázal zároveň na neochotu spolupracovať zo strany dvoch dominantných politických hnutí v USA - republikánov aj demokratov. Pochopenie nenašiel ani u samotných Clintonovcov. Ferguson, ktorý získal Oscara za dokument o finančnej kríze s názvom Inside Job, uviedol, že chcel pre televíziu CNN vyprodukovať "objektívny, viditeľný a kontroverzný" film o bývalej prvej dáme. Kým republikáni to označili za prípadnú propagáciu Clintonovej osoby v súvislosti s jej možnou kandidatúrou v prezidentských voľbách v roku 2016, demokrati podľa neho nechceli hovoriť na kameru. Spomedzi viac ako sto ľudí boli ochotní prehovoriť iba dvaja ľudia. Ako uviedol, "je to víťazstvo pre Clintonovcov a pre stroje na peniaze, ktorými sa obe politické strany teraz stali".

Clintonovej, rodáčke z Chicaga, v roku 2008 iba tesne unikla prezidentská nominácia Demokratickej strany do boja proti republikánovi Johnovi McCainovi. O tú ju po tvrdom boji nakoniec pripravil súčasný prezident Barack Obama. Ten si ju však po svojom volebnom víťazstve vybral za ministerku zahraničných vecí. Samotná bývalá americká senátorka sa však zatiaľ k svojej možnej kandidatúre vyjadruje hmlisto. Faktom ale zostáva, že je najpopulárnejším americkým politikom súčasnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona