Dokument o Chodorkovskom pred premiérou na Berlinale ukradli

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:13 • 2 min
Dokument o Chodorkovskom pred premiérou na Berlinale ukradli

Dokument o Chodorkovskom pred premiérou na Berlinale ukradli - Kultúra Konečnú zostrihanú verziu dokumentárneho filmu o osude ruského oligarchu Michaila Chodorkovského, uväzneného kritika Kremľa, ukradli. Stalo sa tak pár dní pred plánovanou premiérou na

slovakia

left justify in out

img

Konečnú zostrihanú verziu dokumentárneho filmu o osude ruského oligarchu Michaila Chodorkovského, uväzneného kritika Kremľa, ukradli. Stalo sa tak pár dní pred plánovanou premiérou na medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne (Berlinale), ktorý sa začína vo štvrtok. Oznámil to nemecký režisér filmu Cyril Tuschi.
      Povedal, že piatkové vlámanie sa do jeho berlínskej kancelárie je druhou krádežou jeho filmového materiálu počas niekoľkých týždňov s očividným cieľom zastrašiť ho. A oznámil, že organizátori Berlinale majú staršiu verziu jeho filmu, ktorú im poslal minulý týždeň.
      Hovorca berlínskej polície Martin Otter dnes uvedené vlámanie potvrdil, odmietol však uviesť podrobnosti.
      Tuschimu, ktorý je ruského pôvodu, sa v októbri 2009 podarilo priamo v súdnej sále urobiť videorozhovor s Chodorkovským. Ide o jediný rozhovor s ním po jeho uväznení.
      Berlinale sa koná v dňoch 10.-20. februára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies