Dokument Mareka Šulíka Ťažká duša uvidia prví diváci na festivale Cinematik

NETKY.SK • 12 September 2017, 08:49 • 2 min
Dokument Mareka Šulíka Ťažká duša uvidia prví diváci na festivale Cinematik

BRATISLAVA - Pohľad do sveta tradičnej rómskej hudby ponúka nový dokumentárny film Mareka Šulíka Ťažká duša.

slovakia

left justify in out

Autori snímky sa v troch príbehoch snažia sledovať, akým spôsobom sa autentické žalostné piesne prenášajú z generácie na generáciu, respektíve, ako zanikajú. Ide vždy o vzťah detí a ich rodičov, či prarodičov, pretože práve pre rómsku rodinu je hudba dôležitým emocionálnym katalyzátorom. Tragikomické situácie dopĺňajú dokumentačné intermezzá, ktoré vznikli počas výskumných ciest etnomuzikologičky Jany Belišovej a jej tímu.

 

Ťažká duša je súčasťou etnomuzikologického projektu Šilalo paňori/Studená vodička. Film uvidia prví diváci v stredu 13. septembra na festivale Cinematik v Piešťanoch (12. - 17. 9.), kde bude súťažiť o cenu v sekcii dokumentárnych filmov Cinematik.doc. Slávnostnú premiéru absolvuje pri príležitosti prezentácie celého etnomuzikologického projektu Šilalo paňori 24. septembra v A4 - priestore pre súčasnú kultúru v rámci Worldmusic festivalu Bratislava.

 

"Na cestu za divákmi v kinách a alternatívnych projekčných priestoroch sa film vydá tak trochu netradične, smerom z východu na západ. Po distribučnej premiére 3. októbra v košickom Kine Úsmev vyrazí Ťažká duša na cestu za divákmi po celom Slovensku," informovala Eva Križková z distribučnej spoločnosti Filmtopia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies