Doktor Rossi pokračuje ďalšie dva roky v Yamahe

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 16:55 • 2 min
Doktor Rossi pokračuje ďalšie dva roky v Yamahe

MUGELLO - Taliansky motocyklista Valentino Rossi nekončí kariéru a na ďalšie dva roky sa dohodol s tímom Yamaha.

slovakia

left justify in out

Deväťnásobný majster sveta bude jazdiť za družstvo Movistar Yamaha MotoGP aj v sezónach 2015 a 2016. Veterán okruhov je momentálne druhý v hodnotení svetového šampionátu v MotoGP a päťkrát z ôsmich pretekov sa postavil na pódium.

"Teším sa z pokračovania v MotoGP. Mám radosť zo spolupráce s mojimi mechanikmi a všetkými v tíme. Mám motiváciu dosiahnuť ďalšie kvalitné výsledky," uviedol v tlačovej správe tímu Valentino Rossi. 

 

Tridsaťpäťročný jazdec prezývaný "Doktor" je deväťnásobným majstrom sveta vo všetkých kubatúrach. Svoj prvý titul oslavoval ako 18-ročný. Najviac sa mu darilo v úvode tisícročia, keď v rokoch 2001 - 2005 získal päť primátov v sérii. Rossi má v MotoGP na konte 210 pretekov, v ostatných troch nižších triedach dokopy 92. Celkovo dosiahol v MS 106 víťazstiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona