Dokonalý triumf Francúzov v skikrose, zlatý Chapuis

NETKY.SK • 20 Február 2014, 12:40 • 2 min
Dokonalý triumf Francúzov v skikrose, zlatý Chapuis

ROZA CHUTOR - Absolútnym triumfom francúzskych akrobatických lyžiarov skončili na ZOH v Soči preteky v skikrose.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta Jean Frederic Chapuis získal zlatú medailu, jeho krajan Arnaud Bovolenta bol strieborný a bronz putuje rovnako do krajiny galského kohúta zásluhou Jonathana Midola.
      

V dramatickom veľkom finále v Extrém Parku sa okrem Francúzov predstavil aj Kanaďan Brady Leman, ktorý však pri jednom zo záverečných skokov spadol a preteky nedokončil. Leman sa snažil predĺžiť predposledný skok, ale dopadol na špičku lyží úradujúceho vicemajstra sveta Midola a jeho nádeje sa skončili. Na podobnú situáciu doplatil už v osemfinále Švajčiar Alex Fiva 
      

Na olympijskej trati sa príliš nedarilo ani úradujúcemu lídrovi Svetového pohára Victorovi Öhlingovi Norbergovi, ktorý nepostúpil do semifinále z prvej rozjazdy. Švédsky akrobatický lyžiar spadol v cieli aj s ďalšími dvoma kolegami, pričom o postupe Rusa Jegora Korotkova z druhej priečky rozhodol až netradičný fotofiniš troch jazdcov, ktorí stratili rovnováhu.
      

Obhajca olympijského zlata z Vancouvru Michael Schmid, ktorý odvtedy utrpel tri vážne zranenia kolena, napokon v stredisku Roza Chutor neštartoval. Švajčiarsky reprezentant si totiž v nedeľu obnovil zranenie.

      

Výsledky skikrosu mužov:
1. Jean Frederic Chapuis, 2. Arnaud Bovolenta, 3. Jonathan Midol (všetci Fr.), 4. Brady Leman (Kan.), 5. Jegor Korotkov (Rus.), 6. Filip Flisar (Slovin.), 7. Armin Niederer (Švaj.), 8. Florian Eigler (Nem.), 9. Victor Öhling Norberg (Švéd.), 10. Jonas Devouassoux (Fr.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona