Dokonalá manikúra nemusí vždy slúžiť len na okrasu, tento lak ochráni ženy pred okradnutím či znásilnením!

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
Dokonalá manikúra nemusí vždy slúžiť len na okrasu, tento lak ochráni ženy pred okradnutím či znásilnením!

Dámy, pokiaľ ste milovníčkami zábavy, tento lak na nechty by vám doma nemal chýbať.

slovakia

left justify in out

Každá žena si z času na čas rada vyrazí s kamarátkami na dámsku jazdu. Pokiaľ vstúpia do podniku, môžu si byť isté, že si ich pohľadom premeral nejeden muž. Skupinka príťažlivých a pekne upravených žien je pre nich totiž veľkým lákadlom, no neraz aj korisťou. A to doslova.

 

V posledných rokoch sa čoraz častejšie stretávame s prípadmi, kedy boli mladé ženy na diskotékach omámené a v tom lepšom prípade okradnuté. V horšom, žiaľ, sexuálne zneužité. Všetky takéto prípady majú spoločného menovateľa, sú ním drogy. Tie žena nemusela požiť dobrovoľne. Stačí chvíľka nepozornosti, prípadne dôverčivosť a problém je na svete.

 

Policajné zápisnice sú plné prípadov, ktoré sú až príliš podobné. Slečna sa chcela zabaviť, zašla si na diskotéku, kde jej do nápoja v nepozorovanej chvíli pridali niečo navyše. Najčastejšie ide o extázu, marihuanu alebo rôzne tlmiace lieky, v dôsledku čoho žena zakrátko prestane mať nad sebou kontrolu. A vtedy prichádza „na scénu“ páchateľ, ktorý takýto stav zneužije. Ako sa podobným situáciám ubrániť?

 

Áno, jednou možnosťou je vyhýbať sa verejným zábavám, a to najmä vo väčších mestách, kde sa pohybuje množstvo neznámych ľudí. Existuje však aj iné riešenie. Vymysleli ho štyria študenti z univerzity v Severnej Karolíne. Ide o „inteligentný“ lak na nechty, ktorý funguje ako indikátor. V nápoji totiž dokáže s určitosťou odhaliť niektoré z najčastejšie používaných drog.

 

Lak na nechty je priesvitnej farby a stačí si ho naniesť na akýkoľvek iný farebný lak. Pokiaľ si chcete overiť, či je váš nápoj bezpečný, stačí doň ponoriť prst s touto špeciálnou manikúrou. Akonáhle je v drinku to, čo tam byť nemá, lak sa zafarbí.

 

Tento nápaditý vynález sa momentálne testuje a vylepšuje, aby bol schopný rozlíšiť oveľa širšiu škálu látok, ktoré by mohli byť použité. Predpokladá sa, že keď sa dostane do predaja, bude o neho veľký záujem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies