Dokáže Vlhová poraziť Shiffrinovú? Cez víkend sú na programe preteky v Bansku

NETKY.SK • 23 Január 2020, 16:56 • 2 min
Dokáže Vlhová poraziť Shiffrinovú? Cez víkend sú na programe preteky v Bansku

BRATISLAVA - Nastal čas na dlhoočakávanú zmenu. Slovenská zjazdárka Petra Vlhová si počas najbližších troch dní vyskúša rýchlostné disciplíny vo Svetovom pohári v Bansku.

slovakia

left justify in out

Prítomná aj líderka Shiffrinová

Na úpätí pohoria Pirin približne 160 km južne od Sofie budú už od zajtra a v sobotu od 9.45 h SEČ na programe dva zjazdy a predĺžený súťažný víkend v Bulharsku zakončia v nedeľu od 9.15 h pretekmi v super G. V Bansku sa zíde absolútna svetová špička v rýchlostných disciplínach. Okrem líderky Svetového pohára Američanky Mikaely Shiffrinovej tam budú súťažiť aj úradujúca olympijská víťazka v zjazde z Pjongčangu 2018 Talianka Sofia Goggiová, ako aj majsterka sveta v tejto kráľovskej disciplíne z Aare 2019 Slovinka Ilka Štuhecová.

 

 

Vlhová medzi favoritkami
Vlhová mala mimoriadne úspešný vstup do nového kalendárneho roka. Z piatich pretekov Svetového pohára sa až trikrát postavila na najvyšší stupienok, keď ovládla azda najprestížnejšie ženské slalomy v Záhrebe a Flachau a spolu s Taliankou Federicou Brignoneovou aj obrovský slalom v talianskom Sestriere.

 

img

 

Sklamanie

Medzitým však nedokončila alpskú kombináciu v Altenmarkte-Zauchensee a druhé sklamanie zažila už v spomenutom Sestriere, kde sa v paralelnom obrovskom slalome lúčila už v prvom vyraďovacom kole a celkovo tam skončila osemnásta. So smútkom vtedy uviedla, že ju zradil aj materiál a potrebuje si trochu oddýchnuť.

 

Relax pred ďalším podujatím 

"Tieto preteky hádžem za hlavu. Celkovo v nasledujúcich dňoch potrebujem regeneráciu, som už trochu zničená," vravela Vlhová ešte pred odchodom do Bulharska. "Naozaj bola unavená, preto sme jej v utorok a stredu dali voľno. Prvý tréning na zjazdovke sme mali až vo štvrtok. Máme v pláne absolvovať celý trojdňový program v Bulharsku," uviedol asistent trénera Matej Gemza.

 

img

 

Tréner Magoni
Preteky v Bansku idú vyskúšať najmä z dvoch dôvodov - jeho slovenská zverenka potrebuje zostať v pretekovom rytme a ráta aj so ziskom bodov do hodnotenia bojov o veľký glóbus vo Svetovom pohári. Pre denník Šport Magoni dokonca uviedol, že si vie predstaviť Vlhovej víťazstvo v nedeľňajšom super G. Vlhová naznačila ambície už v dnšnom tréningu, kde obsadila 10. miesto s mankom 1,65 s na víťaznú Švajčiarku Joanu Hählenovú.

 


"V prvom rade nechceme na Shiffrinovú stratiť veľa bodov. Urobíme všetko pre to, aby Petra dosiahla v oboch zjazdoch i super G čo najlepší výsledok. Trať v Bansku poznám veľmi dobre, pretože na nej súťažila a aj víťazila moja bývalá zverenka Tina Mazeová. Pre Petru je perfektná," povedal Magoni.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

 

Svetový pohár
Dosiaľ sa 24-ročná Liptáčka predstavila v zjazde Svetového pohára iba raz. Vo finále súťažného ročníka 2017/2018 vo švédskom Aare skončila v oklieštenej konkurencii bez nároku na body sedemnásta. Okrem toho absolvovala už len kombinačný zjazd na majstrovstvách sveta v Aare 2019 (bola tam ôsma, pozn.) a dva zjazdy počas zimných olympijských hier v Pjongčangu 2018, v kombinačnom skončila trinásta a klasický nedokončila.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies