Dôkaz o ilegálnom vstupe ponorky do švédskych vôd existuje

NETKY.SK • 14 November 2014, 16:01 • 2 min
Dôkaz o ilegálnom vstupe ponorky do švédskych vôd existuje

ŠTOKHOLM - Švédsko získalo presvedčivý dôkaz o prítomnosti zahraničnej ponorky v jeho vodách minulý mesiac, informoval dnes švédsky denník Svenska Dagbladet.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že uvedená ponorka vyústila v týždeň trvajúce pátranie a najväčšiu vojenskú mobilizáciu krajiny od čias studenej vojny.
     

Švédske noviny sa odvolávajú na nemenované zdroje, podľa ktorých vojenská analýza zistení z pátranie priniesla dôkaz, že v súostroví východne od Štokholmu operovala najmenej jedna malá zahraničná ponorka. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
     

Švédska vláda a armáda sa odmietli k novinovej správe vyjadriť. Povedali iba, že premiér, minister obrany a náčelník generálneho štábu armády vystúpia dnes spoločne na tlačovej konferencii, ktorá začne o 11.30 h. 
     

Vody v okolí švédskeho hlavného mesta minulý mesiac prehľadávali stovky vojakov, vojnových lodí a lietadiel. Armáda vtedy uviedla, že v súostroví zrejme bola aktívna zahraničná ponorka alebo potápači, nemala však dôkaz o ich narušení švédskych výsostných vôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona