Dokaličený Briggs skončil po zápase s Kličkom v nemocnici

NETKY.SK • 18 Október 2010, 12:11 • 2 min
Dokaličený Briggs skončil po zápase s Kličkom v nemocnici

Dokaličený Briggs skončil po zápase s Kličkom v nemocnici

slovakia

left justify in out

V poslednom kole musel prežívať muky, no nezlomnosť a hrdosť mu pomohli udržať sa na nohách až do konca. Americký boxer Shannon Briggs v súboji o titul majstra sveta organizácie WBC v ťažkej hmotnostnej kategórii utrpel s Vitalijom Kličkom nielen prehru, ale aj množstvo zranení. Podľa trénera ukrajinského pästiara bude Američan znášať následky sobotňajšieho zápasu do konca života.
       Kompletne opuchnutá tvár, otras mozgu, prasknutý ušný bubienok, niekoľko zlomenín tvárových kostí, natiahnutá šľacha v bicepse a problémy s dýchaním v dôsledku astmy - to je výpočet zranení a zdravotných problémov, ktoré 39-ročný Ukrajinec s prezývkou "Doktor železná päsť" spôsobil počas 12 kôl o rok mladšiemu súperovi. Vypredaná O2 Aréna v Hamburgu s kapacitou 16.000 divákov sa síce dožadovala KO, no nakoniec sa ho nedočkala. "Som veľmi prekvapený, koľko úderov dokázal prijať. Nemohol som uveriť, že to dokázal ustáť. Shannon má veľké srdce," uviedol vyše dvojmetrový Kličko a dodal, že jeho vyzývateľ si zaslúži rešpekt.
      Hoci Briggs utrpel zranenie bicepsu už v prvom kole v snahe zblokovať Kličkovov úder, súboj nevzdal a po brutálnej nakladačke bol ešte schopný zhodnotiť duel a vzdať víťazovi poklonu: "Bil som sa s Georgeom Foremanom aj Lenoxom Lewisom, ale Vitalij je najlepší. Mal silnejšie údery ako Foreman, udiera s neuveriteľnou rýchlosťou. Bol to môj najlepší zápas," stihol vyhlásiť Briggs, ktorého následne previezli do nemocnice, kde podľa nemeckých médií strávil noc na jednotke intenzívnej starostlivosti s podozrením na krvácanie do mozgu.
      Američan pred zápasom, v ktorom Kličko obhájil titul svetového šampióna už po piaty raz, plánoval zasadiť staršiemu z bratskej dvojice Kličkovcov knokaut už v prvom kole. Kličko v samotnom súboji predostretý scenár zmietol zo stola tvrdými hákmi, pričom ťažšieho, ale nižšieho Briggsa udržiaval na dištanc. Americký pästiar mal prvýkrát na mále v siedmom kole, no v jeho závere ho zachránil gong. V poslednej trojminútovke Briggs inkasoval viacero úderov, ktoré by za normálnych okolností znamenali KO, no ako v tranze sa nechal otĺkať ďalej za nečinného prizerania sa jeho trénera Hermana Caiceda. Ten po zápase nereagoval na telefonáty ani sms správy. Kličkovho trénera Fritza Sduneka prekvapilo, že Američanov tréner ani promotér sa nepokúsili duel zastaviť. "Briggs po takých úderoch už nikdy nebude taký ako predtým. Ja by som môjho borca vzhľadom k takému priebehu stiahol z ringu po desiatom kole," citoval Sdunekove slová portál boxingscene.com.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies