Dojímavý príbeh: Muž pracoval neuveriteľných 81 rokov, zomrel dva mesiace po odchode do dôchodku

NETKY.SK • 24 November 2017, 07:00 • 2 min
Dojímavý príbeh: Muž pracoval neuveriteľných 81 rokov, zomrel dva mesiace po odchode do dôchodku

Reg Buttress mal 94 rokov, keď sa konečne rozhodol zanechať svoju milovanú prácu predavača v reťazci Sainsbury´s vo waleskom meste Cwmbran. Muž, ktorý pracoval od svojich trinástich rokov, skonal v týchto dňoch, dva mesiace po odchode do dôchodku. Bez práce proste nedokázal žiť, strávil v nej neuveriteľných 81 rokov...

slovakia

left justify in out

Reg Buttress nastúpil do siete obchodov v roku 1981 ako 58-ročný. Odvtedy tam pôsobil na rôznych pozíciách 36 rokov. "Užívam si túto prácu a stretávanie sa s rôznymi ľuďmi. Je skvelé, keď sa vám zdôverujú so svojimi príbehmi," povedal BBC tesne pred svojím odchodom do dôchodku. 

 

Buttress pracoval od svojich trinástich rokov. Nastúpil do baní pri dedinke Hafodyrynys, píše server Novinky.cz. Lenže čoskoro sa mladý chlapec ukázal ako nadbytočný, a tak sa pokúšal hľadať svoju prácu inde. V okolí ho nenašiel, až v 300 kilometrov vzdialenom Birminghame. Otec mu preto kúpil bicykel, na ktorom mladík jazdil do práce. Cestu domov absolvoval vždy raz týždenne a zabrala mu dva dni. "Na noc som prespal v kroví," smial sa starý pán.

 

Po vojne si nakoniec našiel prácu v rodnom kraji a vystriedal niekoľko zamestnaní od strojvodcu lokomotívy až po robotníka v továrni na výrobu nylonu. 

 

V roku 1981 získal miesto v supermarkete v Cwmbrane, kde vymenil niekoľko pozícií od zbierača vozíkov, doplňovača regálov až po oficiálneho vítača zákazníkov.

 

Do dôchodku prvýkrát odišiel vo veku 65 rokov, lenže po šiestich týždňoch sa objavil v kancelárii predajne a žiadal miesto späť. "Bez práce som sa cítil stratený. Proste som sa musel vrátiť späť," povedal. 

 

V rôznych kostýmoch rozdával smiech a radosť zákazníkom a čoskoro sa stal populárnou postavičkou, ktorú poznal každý v Cwmbrane. Okrem práce miloval aj rugby a svoju rodinu. Životný elán nestratil ani po smrti svojej milovanej manželky Gwendoline pred dvomi rokmi, s ktorou žil 65 rokov. 

 

"Reg bol milovaným kolegom a inšpiráciou pre nás všetkých. Naše myšlienky sú v tejto smutnej chvíli s jeho rodinou a priateľmi. Bude nám veľmi chýbať," uviedol tlačový hovorca Sainsbury´s, keď vyšla najavo smutná správa o jeho úmrtí. 

 

img

Reg so svojím synom, vnukom a pravnučkou. Foto: Profimedia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies