Dojemný moment v tuniskom parlamente: Poslanci prvýkrát schválili zákon proti násiliu na ženách

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 9:49 • 2 min
Dojemný moment v tuniskom parlamente: Poslanci prvýkrát schválili zákon proti násiliu na ženách

TUNIS - Tuniský parlament schválil zákon, ktorý má chrániť ženy pred akýmkoľvek násilím. Všetkých 146 prítomných poslancov hlasovalo v stredu v hlavnom meste Tunis za legislatívu, ktorá sa po prvý raz zastane aj obetí domáceho násilia.

slovakia

left justify in out

Nový zákon totiž zahŕňa rovnako telesné, psychické aj sexuálne násilie. Obetiam navyše priznáva právnu a psychologickú pomoc, uvádza spravodajský portál orf.at.

Ministerka pre ženské záležitosti Náziha Labídiová po hlasovaní vyhlásila, že to bol "veľmi dojemný moment". Vláda je podľa jej slov pyšná, že sa Tunisania zjednotili za týmto "historickým projektom".

Hoci Tunisko je v arabskom svete priekopníkom v oblasti ženských práv, ešte stále veľa žien v tejto severoafrickej krajine každodenne zažíva diskrimináciu a násilie. Zákon by mal vstúpiť do platnosti začiatkom budúceho roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona